Pomoč uporabnikom


Preko elektronske pošte: dh-poslovni@dh.si
Kontaktni center: 01 3000 200 (pon. – pet., 8.00 - 18.00)

NAVODILA ZA UPORABO DH POSLOVNI

Bodite pozorni, previdni in poslujte varno


Opozarjamo vas na aktualne primere poskusov prevar. Še vedno so pogoste prevare, povezane z investicijami in kripto valutami. Prevaranti po telefonu ali drugače obljubljajo izplačilo donosa na osnovi neke pretekle naložbe ali ponujajo visoke donose glede na vložek. Prevara velikokrat vključuje tudi nudenje pomoči pri nakazilu z zahtevo po namestitvi aplikacije za oddaljen dostop na računalnik ali mobilni telefon (AnyDesk), čemur ne nasedajte.

Prav tako so še vedno pogosta tudi lažna e-sporočila v imenu pošte, dostavnih služb, davčne uprave, ipd., tudi hranilnice, ki vas pod različnimi pretvezami (prevzem pošiljke, prevzem plačila pri prodaji, vračilo davka, blokada kartice, ipd.) preko povezave vodijo do lažnih spletnih strani za vnos bančnih podatkov.

Želimo, da ste pozorni, previdni in kritični vedno, ko prejmete kakršnekoli obljube ali drugo komunikacijo, ki od vas zahteva razkrivanje bančnih podatkov. Svojih podatkov o Rekono uporabniškem računu, enkratnih SMS geslih ali podatkov o plačilni kartici ne razkrivajte nikomur, bodisi po telefonu bodisi preko povezave v sporočilih. Prav tako neznancem ne dovolite dostopa do vašega računalnika ali telefona.

Več o prevarah preberite na Varno poslovanje.

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Pred nadaljevanjem prosimo potrdite pogoje uporabe
    Vpis SMS žetona