Pomoč uporabnikom


Preko elektronske pošte: dh-poslovni@dh.si
Kontaktni center: 01 3000 200 (pon. – pet., 8.00 - 18.00)

NAVODILA ZA UPORABO DH POSLOVNI

Bodite pozorni, previdni in poslujte varno


Opozarjamo vas, da zaznavamo različne primere poskusov zlorab.

Pojavlja se zlonamerna elektronska pošta v imenu Delavske hranilnice, ki se pošilja z lažnih elektronskih naslovov in vsebuje logotip DH. Vsebina sporočil je različna, vsa pa vsebujejo povezavo, ki vodi do lažnega obrazca za vnos podatkov Rekono računa.

Poleg tega so aktualne tudi investicijske prevare. V okviru teh vam neznanci obljubljajo nadpovprečne donose ali vam želijo nakazati že zaslužen znesek, pri tem pa želijo od vas podatke za dostop do spletne ali mobilne banke ter namestitev programov (AnyDesk, Teamviewer, ipd.) za oddaljen odstop do vašega računalnika ali telefona.

Ponovno vas opozarjamo na sledeča pravila varne uporabe:

1. Ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov vašega Rekono uporabniškega računa in enkratnih SMS gesel na spletnih straneh, ki se vam zdijo sumljive oziroma ste do njih prišli preko povezav v elektronski pošti, SMS sporočilih ali sporočilih prejetih preko drugih kanalov (npr. Viber, WhatsApp, itd.).
2. Bodite pozorni ob vsakem telefonskem kontaktu z neznanci, zlasti če gre pri tem za nudenje zaslužkov iz kripto valut in podobnih investicij (npr. Binance, itd.). Neznanim osebam ne posredujte svojih osebnih podatkov (tudi osebnih dokumentov), gesel in prijavnih podatkov do spletnega bančništva!
3. Ne omogočajte dostopa do svojega računalnika ali telefona ter ne nameščajte aplikacij za oddaljeni dostop (npr. AnyDesk) neznancem in sumljivim osebam.
4. Do spletne banke dostopajte samo preko uradne spletne povezave, ki je na voljo na spletni strani hranilnice. Uporabljajte zgolj uradno aplikacijo za mobilno banko in mobilno denarnico, ki sta objavljeni v trgovinah Google Play ali Apple App Store.

Več o različnih oblikah prevar in kako se zaščititi pred njimi lahko preberete na spletni strani Varno poslovanje.

    Pozabljeno geslo

    Prijava kvalificiranega digitalnega potrdila

    Info
    Vpis SMS žetona